Aan de slag met “het Competentiekompas”

Een 360 graden feedback onderzoek met “het Competentiekompas” rondt u af in zeven stappen:

Het opzetten van een 360 graden feedback onderzoek in 7 stappen

1.  Registreren

U registreert uzelf als beheerder. Dit kan geheel vrijblijvend en kosteloos door op registreren te klikken. Na het invullen van de benodigde gegevens ontvangt u een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee meld u uzelf aan waarna u in de beheerpagina's van “het Competentiekompas” komt. Daar kunt u competentieprofielen (360 graden feedback formulier) beheren en competentiemetingen uitzetten.

2.  Competentieprofiel definiëren

U kiest een bestaand competentieprofiel en past dat eventueel naar uw wensen aan of u maakt een nieuw profiel.

In “het Competentiekompas” zijn kant-en-klare competentieprofielen voor diverse functiegroepen aanwezig waarmee u direct aan de slag kunt. Om een competentieprofiel naar uw wensen aan te passen kunt u een profiel ook eerst kopiëren en vervolgens bewerken. Tenslotte is het zelfs mogelijk geheel nieuwe competentieprofielen samen te stellen of deze vanuit een Excel bestand in te lezen.

3.  Competentiemeting inrichten

U legt de parameters van de meting vast, zoals het competentieprofiel, de einddatum en het aantal respondenten (feedback gevers) per deelnemer. Vervolgens koopt u het gewenste aantal deelnemers in.

Een competentietest kost slechts slechts € 35,- per deelnemer. Omdat u bepaald voor hoeveel deelnemers u een competentietest inkoopt houdt u controle over de kosten. Uiteraard is het mogelijk ten alle tijde extra deelnemers in te kopen.

Bij een groter aantal deelnemers per kalenderjaar hanteert “het Competentiekompas” de volgende aantrekkelijke tarieven:

Aantal deelnemersPer deelnemer
van 1 tot 100 € 35,00 per deelnemer
van 101 tot 200 € 25,00 per deelnemer
van 201 tot 300 € 15,00 per deelnemer
vanaf 301 € 10,00 per deelnemer

4.  Deelnemers uitnodigen

U nodigt de deelnemers aan de competentiemeting uit.

5.  Respondenten uitnodigen

Deelnemers kiezen hun respondenten (feedback gevers) en nodigen deze uit de vragenlijst in te vullen. Deelnemers bepalen zelf door wie zij zullen worden beoordeeld. Doorgaans zijn dit leidinggevenden, collega's en medewerkers zodat de competentietest een totaalbeeld opleverd van het functioneren van de deelnemer.

De respondenten worden vervolgens geautomatiseerd door middel van een e-mail uitgenodigd om de beoordeling van de deelnemer in te vullen.

6.  Feedback formulier invullen

Deelnemers en hun respondenten (feedback gevers) vullen de vragenlijst in. Hierbij geven ze voor elke gedragsindicator een waardering door het het vakje met het juiste cijfer aan te vinken.

7.  Rapportage genereren

Nadat een deelnemer en de respondenten van deze deelnemer de vragenlijst hebben ingevuld kan de deelnemer zijn/haar persoonlijk rapport downloaden. Het rapport geeft in diverse overzichten en grafieken weer hoe de deelnemer zichzelf beoordeeld ten op zichte van de respondenten en wordt in pdf-formaat gegenereerd en kan als basis dienen voor het persoonlijk ontwikkelingsplan van de deelnemer.